Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       ANUNŢURI       HARTA       CONTACT
 Stiri - Sanatate
Din ianuarie 2020 începe dotarea Ambulatoriului Vaslui, cu echipamente medicale de 10,3 milioane lei


Începând din anul viitor, Spitalul Județean de Urgență Vaslui va achiziționa aparatură medicală în valoare de 10,3 milioane de lei, pentru dotarea ambulatoriului.

Noul ambulatoriu este amplasat în incinta unității de sănătate, în colțul străzii Spitalului, construcția clădirii fiind finanțată prin Compania Natională de Investiții.

Potrivit devizului general, valoarea totală a obiectivului este de 28 milioane lei.

(Sursa: EstNews, Dănuț CIOBANU)
adaugat pe 27/11/2019 06:35
CONTINUARE
Conditii si mai bune pentru pacientii din Spitalul Judetean!
Ultima rectificare a bugetului judetului va avea un impact direct asupra conditiilor de cazare, dar si de diagnosticare si tratament al bolnavilor care apeleaza la serviciile Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui.

In primele 9 luni ale acestui an, costurile cu functionarea si asigurarea actului medical in cel mai mare spital judetean au depasit 100 de milioane de lei!

Sume importante sunt investite si in dezvoltarea spitalului, noul Ambulatoriu (Policlinica), Centrul de spitalizare de zi si, in curand, noul sediul al Serviciului de Primiri Urgente fiind doar o parte dintre investitiile aflate in curs de desfasurare

(Sursa: Monitorul de Vaslui, Marian Mocanu)
adaugat pe 18/10/2019 06:35
CONTINUARE
Punctul de transfuzii sanguine Vaslui va avea un program săptămânal de două zile


Spitalul Județean de Urgență (SJU) a finalizat licitația privind adjudecarea contractului de achiziționare a echipamentelor medicale pentru punctul de transfuzii sanguine Vaslui.

După încheierea perioadei de depunere a contestațiilor, urmează să fie anunțată firma care a câștigat licitația.

Suma de 200.000 lei pentru aceste achiziția de echipamente medicale a fost alocată de la bugetul consolidat al statului în luna mai 2019. Spațiul din cadrul Policlinicii Vaslui, unde va fi deschis puntul de transfuzii, a fost renovat de Consiliul Județean, conform regulilor impuse de Direcția de Sănătate Publică.

(Sursa: EstNews, Dănuț CIOBANU)
adaugat pe 02/10/2019 05:35
CONTINUARE
Echipamente medicale noi pentru secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a primit de la Ministerul Sănătăţii echipamente medicale performante pentru dotarea secţiei de Anestezie Terapie Intensivă, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

‘În cadrul acestui proiect, spitalului nostru i-au fost repartizate trei aparate de anestezie pentru secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. Astfel, au fost livrate, cu titlu gratuit, şi puse în funcţiune două aparate de anestezie standard cu monitoare de funcţii vitale şi un aparat de anestezie de înaltă performanţă cu monitorizare cardiovasculară avansată şi monitor funcţii vitale‘, au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU Vaslui).

Proiectul derulat de Ministerul Sănătăţii, intitulat Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar, vizează dotarea cu aparatură medicală performantă a mai multor unităţi sanitare din ţară.
(Sursa: radioiasi.ro)
adaugat pe 18/09/2019 00:35
CONTINUARE
Spitalul de Urgență Vaslui a câștigat un proiect transfrontalier
Spitalul Județean de Urgență Vaslui a câștigat un proiect transfrontalier, care vizează rezolvarea problematicii nou-născuților...
adaugat pe 06/09/2019 09:35
CONTINUARE
Investitii noi la Spitalul Municipal Vaslui
Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba, în ședința extraordinară din această săptămână, documentația și indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”...
adaugat pe 03/09/2019 09:35
CONTINUARE
Concurs pentru posturi de medici specialisti
Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui scoate din nou la concurs mai multe posturi de medici specialisti, in incercarea de a acoperi cu medici intreaga gama de specialitati si servicii...
adaugat pe 28/08/2019 09:35
CONTINUARE
Noi dotari la Spitalul Judetean de Urgenta
...
adaugat pe 17/07/2019 07:35
CONTINUARE
Miezul de nucă – atât de consistent și energetic încât poate înlocui carnea
Fitoterapeutul Ovidiu Bojor spune că miezul de nucă, amestecat cu o cantitate egală de miere de albină este un aliment energetic aproape complet.

Nucile au un conținut foarte mare de proteine și grăsimi bune. 30 g de nuci pot acoperi 113% din doza zilnică recomandată de Omega-3, 53% din doza de cupru, 51% din doza de mangan și 19% din doza de biotină.

Miezul de nucă este de asemenea bogat în potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc, vitamina E și vitamina C. Este un aliment atât de nutritiv și consistent încât poate înlocui carnea în timpul postului sau într-un regim alimentar fără carne.

Nucile – înlocuitorul ideal pentru carne

Datorită versatilității sale, miezul măcinat poate fi adăugat în diferite rețete la care se folosește carne: chiftele, sarmale, omlete, rulade, ciorbe, plăcinte, sau în băuturi (smoothie-uri cu fructe și cereale).

Deși are mai multe calorii decât carnea, miezul de nucă este mult mai ușor de digerat, și nu conține toxine precum carnea. În plus, grăsimile pe care le conține sunt grăsimi mononesaturate, extrem de benefice pentru sistemul cardiovascular și pentru creier.

Indicații terapeutice


Consumul de nucă este indicat persoanelor cu imunitatea scăzută, cu lipsă de vitamine și minerale, vegetarienilor, cardiacilor, diabeticilor, celor anemici, astenici sau convalescenți, vârstnicilor și copiilor cu probleme de creștere.

Miezul de nucă asociat cu miere sau alte produse apicole devine mult mai hrănitor și vitaminizant.

Pentru întărirea vaselor de sânge și prevenirea unui accident vascular cerebral, se poate consuma un preparat din:
- 3 miezi de nucă;
- 2 linguri de miere;
- 1 linguriță de polen crud.

Se amestecă toate ingredientele și se consumă ca atare, preferabil dimineața, pe nemâncate.
Deși conțin multe grăsimi, nucile nu cresc colesterolul. Dimpotrivă, ajută la reducerea lui.

Diabeticii și persoanele cu glicemia mare pot înlocui mai des carnea cu miez de nucă, dacă medicul consideră că este o schimbare binevenită în dietă. Nucile au un indice glicemic foarte mic și ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Dacă vă confruntați cu episoade frecvente de constipație, încercați un amestec de prune uscate cu miez de nucă prăjită, miere de albine și apă călduță. Consumați preparatul obținut pe stomacul gol.

Consumul de nuci are efecte favorabile și asupra glandei tiroidei, întrucât ajut la creșterea hormonului T4 (tiroxină). Nivelurile mici de T4 indică hipotiroidie.

Nucile sunt recomandate și în alimentația cuplurilor care se confruntă cu probleme de fertilitate sau impotență (în special impotența vasculară).

(Sursa: secretulcunoasterii.ro)
adaugat pe 11/06/2019 08:35
CONTINUARE
Congres medical de anvergură, organizat în premieră în municipiul Vaslui
În perioada 23 – 25 mai 2019, în municipiul Vaslui va fi organizat Congresul Național al Societății Române de Istorie a Medicinei.

La eveniment vor participa peste 80 de specialiști în domeniu din mai multe orașe ale țării precum Cluj, Satu Mare, Bistrița, Brașov, Iași, Buzău, Constanța, București, Oradea, Sibiu. De asemenea, vor participa și reprezentanți ai Institutului de Medicină «Nicolae Testemițanu» din Chișinău, Republica Moldova. Lucrările congresului vor debuta vineri, începând cu ora 9.00, în sala de ședințe a Primăriei Vaslui.

Doctorul Valeriu Lupu, membru al Societății Române de Istorie a Medicinei, a spus că este pentru prima dată când se organizează la Vaslui o astfel de manifestare.

"Aș vrea să spun pentru început că această idee de a organiza congresul la Vaslui aparține Societății de istorie a medicinei și că autoritățile locale au achiesat la această idee cu toată deschiderea. Aș putea să spun că autoritățile locale au participat efectiv în parteneriat cu noi ca să asigurăm o derulare frumoasă a congresului. Eu sunt un membru vechi al nucleului dur al acestei societăți și având în vedere bogata istorie a locului, printre altele și sub aspect medical, s-a hotărât ca acest congres să fie organizat la Vaslui", a declarat doctorul Lupu.

Congresul va fi împărțit pe șase secțiuni de discuție, în cadrul cărora vor fi abordate mai multe teme.

"Un simpozion va fi dedicat lui Nicolae Paulescu, cel mai mare om de știință pe care la avut România vreodată. Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la nașterea marelui savant este o mândrie că îl putem evoca la Vaslui. Va fi alocat un simpozion și pentru istoria locală medicală și farmaceutică și, desigur, medicina românească medicină europeană și alte sesiuni de aceiași importanță. Noi sperăm ca cei care vin la Vaslui să se simtă bine. Toți sunt nerăbdători să își prezinte gândirea și realizările din ultimul an”, a mai spus Valeriu Lupu.

(Sursa: EstNews, Dănuț CIOBANU)
adaugat pe 23/05/2019 06:35
CONTINUARE
 postari mai vechi >>
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!