Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       ANUNŢURI       HARTA       CONTACT
 Stiri - Social
Numărul de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire a scăzut dramatic

Numărul de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire a scăzut dramatic în judeţul Vaslui. În aceste condiţii, furnizarea căldurii şi apei calde este din ce în ce mai dificilă.

La nivelul municipiului Vaslui, branşaţi la sistemul centralizat de încălzire au mai rămas doar 172 de abonaţi.

Cei mai mulţi dintre ei locuiesc la blocurile ANL, însă apropie 30% stau şi în alte zone ale oraşului.
Societatea Goscom a anunţat că va asigura agentul termic pentru cei de la ANL, însă pentru celelalte 55 de familii, primăria a propus acordarea unor ajutoare de urgenţă cu care aceste persoane să îşi asigure un sistem alternativ de încălzire.

Aceşti bani sunt necesari, spun autorităţile, căci anchetele sociale efectuate la familiile în cauză au arătat că în marea majoritate este vorba despre familii sărace sau pensionari cu venituri foarte mici, dependenţi de sistemul centralizat de încălzire.

(Sursa: radioiasi.ro)
adaugat pe 31/10/2019 05:40
CONTINUARE
Primăria Vaslui construiește un centru social pentru sute de bătrâni, persoane sărace și oameni ai străzii
Primăria Vaslui demarează procedurile de implementare pentru una dintre cele mai importante investiții în domeniul social. Este vorba despre complexul de servicii comunitare, care se va ridica în incinta fostei unități militare. Complexul va cuprinde un cămin de bătrâni cu 150 de locuri, o cantină socială pentru 150 de persoane, un adăpost de noapte pentru 40 de oameni ai străzii. De asemenea, va fi construit un centru rezidențial pentru persoane fără adăpost și mai multe centre rezidențiale de îngrijiri paleative pentru 100 de persoane.

Joi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local (CL) Vaslui, se va aproba tema de proiectare pentru obiectivul de investiții „Construire Complex de servicii comunitare, str. C-tin Mareșal Prezan (fosta UM)”. Anul trecut, terenul în suprafață de 17,70 hectare al fostei unități militare a fost preluat în domeniul public al municipiului Vaslui. Odată cu preluarea amplasamentului, autoritățile locale s-au angajat că vor realiza în 20 de ani de la preluare două investiții: „Complex de servicii comunitare” și „Parc-Grădină Botanică”. Complexul comunitar va fi realizat pe o suprafață de 7,70 hectare, în timp ce grădina botanică se va întinde pe 10 hectare.

(Sursa: EstNews, Dănuț CIOBANU)
adaugat pe 29/10/2019 06:40
CONTINUARE
Sfânta Parascheva de la Iași, kilometru 0 spiritual al Moldovei
Toamna se așază ușor dar sigur peste orașul celor șapte coline. Pădurile din jur capătă culori galben-ruginii, iar Copoul și parcurile din cetate își scutură frunzele în reprize lăsându-le să hălăduiască pe alei. În diminețile de acum răcoroase oamenii se îndreaptă tăcuți spre ale lor iar elevii, mici și mari, unii încă somnoroși, așteaptă tramvaiul sau autobuzul pentru a ajunge la școală. Vacanța mare este deja în urmă, departe. La Mitropolie, în curtea Catedralei, este mișcare de aproape două ore. O parte dintre ieșeni, înainte de a merge la serviciu intră pentru câteva clipe să o salute pe Cuvioasa Parascheva. Mulți dintre cei ce vin să se închine sunt aceeași în fiecare dimineață dar sunt și oameni noi ce vin cu trenurile de noapte pentru ca în zori să fie la Sfânta.

Sfânta este persoana cea mai vizitată și cea mai salutată din Moldova. În fiecare zi Cuvioasa Parascheva primește peste 3000 de vizitatori. Vin să-i vorbească sau, obosiți de viață vin să tacă alături de ea. Ea îi așteptă pe toți, îi ascultă pe toți, îi înțelege pe toți. Și lucrul acesta nu de azi-de ieri, cum spune românul, ci de sute de ani, din anul 1641 când Cuvioasa a hotărât să poposească la noi. De atunci și până astăzi este recunoscută ca persoana cea mai influentă din Iași. Pentru aceasta noi spunem că din punct de vedere spiritual Sfânta este kilometrul 0 al Moldovei.

(Sursa: doxologia.ro)
adaugat pe 15/10/2019 06:40
CONTINUARE
IAŞI: Peste 20.000 de pelerini aşteaptă să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva
Creștinii ortodocși o prăznuiesc, astăzi, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva

La Iaşi, peste 90.000 de credincioşi s-au închinat, până acum, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva şi la moaştele Sfântului Spiridon, aduse din insula Corfu.

Alţi 20.000 de pelerini aşteaptă să se închine la rândul care se întinde pe câteva străzi din preajma Catedralei Mitropolitane.

Pentru cei veniţi de la sute de kilometri distanţă sau care au afecţiuni cronice, efortul de a sta aproape o zi şi o noapte în picioare s-a dovedit prea mare.

Aproximativ 300 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 30 dintre ei au fost transportaţi la spital.

În ajutorul pelerinilor vin permanent voluntari, care împart la rând ceai şi pachete cu alimente.

Astăzi, de la ora 12:00, este programată Masa Pelerinilor, ocazie cu care vor fi împărţite 60 de mii de porţii de sarmale, colaci, vin, suc şi apă.

(Sursa: radioiasi.ro)
adaugat pe 14/10/2019 07:40
CONTINUARE
Husi: Bucurie, zambete si voie buna pentru 250 de copii in Tabara 'Copilarie si credinta'


Săptămâna trecută s-a finalizat, la Huşi, tabăra „Copilărie şi credinţă”, dedicată de Episcopia Huşilor copiilor din municipiul Huşi şi împrejurimi. Aproximativ 250 de copii au avut parte, timp de 3 zile, alături de animatorii Asociaţiei JoyCamps Romania şi de voluntarii Departamentuui de tineret ai Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi, de o mini-vacanţă în adevăratul sens al cuvântului.
FOTO

(Sursa: bzv.ro)
adaugat pe 07/08/2019 07:40
CONTINUARE
În atenția absolvenților promoției 2019
În termen de 60 de zile de la absolvire, persoanele care au obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii, sunt așteptate să se înregistreze în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia servicii personalizate în vederea integrării pe piața forței de muncă.

”Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare”, precizeaza reprezentanții AJOFM Vaslui.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidențele agențiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:
• actul de identitate, în original și copie;
• actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie;
• adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.


(Sursa: EstNews, Paul Alexa)
adaugat pe 19/07/2019 06:40
CONTINUARE
Viacons Rutier Huși va asfalta trei dumuri naționale
Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași au semnat cu firma vasluiană Viacons Rutier două acorduri-cadru cu o valabilitate de doi ani și un prim contract subsecvent privind furnizarea de mixturi asfaltice și executarea de lucrări de așternere a covoarelor asfaltice pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași.

Primul acord-cadru are o valoare totală de 9,940 milioane lei și vizează livrarea în vederea așternerii a 31.500 tone mixtură asfaltică de tip BA 16 și a 3.500 tone mixtură de tip MAS 16, în cadrul programului de întreținere curentă a îmbrăcăminții asfaltice aferente drumurilor naționale de pe raza județului Vaslui.

Totodată, a fost semnat și un prim contract subsecvent privind livrarea în vederea așternerii a 16.300 tone de mixtură de tip BA 16, în valoare de 5,431 milioane lei.

”În perioada imediat următoare, SC Viacons Rutier SA Huși va intra la lucru pe DN 2F, DN 15D și DN 24A. Estimăm că până la mijlocul lunii august vasluienii vor beneficia de peste 70 km de covoare asfaltice noi, ceea ce va conduce la confort și siguranță sporite în trafic”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași, în condițiile în care termenul limită prevăzut pentru lucrările de așternere a covoarelor asfaltice este 31 octombrie 2019.

DRDP Iași și SC Viacons Rutier SA Huși au mai semnat un acord-cadru în valoare de 6 milioane lei, privind furnizarea a 20.000 tone de mixtură asfaltică de tip BA 16 pentru drumurile naționale din județul Galați, contractele subsecvente urmând a fi semnate în perioada următoare.

SC Viacons Rutier SA Huși este câștigătoarea unei licitații privind furnizarea și așternerea de mixturi asfaltice pentru drumurile naționale din administrarea DRDP Iași, organizată în luna mai.


(Sursa: tvtotal.ro)
adaugat pe 08/07/2019 06:40
CONTINUARE
Portal pentru servicii furnizate online catre cetateni, la Primaria Vaslui, in 2021
Municipalitatea vasluiana a reusit accesarea proiectului „Sistem informatic integrat de e-administratie pentru imbunatatirea accesului populatiei la servicii electronice si simplificare administrativa” in Municipiul Vaslui, cod SIPOCA 570 / MySMIS 126350. Cu o finantare de 2.433.531,12 lei si avand drept termen final de implementare 9 iunie 2021, proiectul va permite implementarea unui portal prin care cetatenii sa poata introduce date, sa transmita sau sa solicite informatii si documente, fara a mai fi nevoie de prezenta fizica a solicitantului la ghiseele primariei.

Municipiul Vaslui este beneficiarul contractului de finantare nr. 341/09.04.2019 cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), care are ca obiect implementarea proiectului: „Sistem informatic integrat de e-administratie pentru imbunatatirea accesului populatiei la servicii electronice si simplificare administrativa” la nivelul municipiului Vaslui, proiect a carui lansare oficiala a avut loc miercuri, 26 iunie. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacitatii institutionale a Primariei Municipiului Vaslui prin implementarea de masuri de simplificare administrativa si optimizare a furnizarii serviciilor catre cetateni. „Prin acest proiect se urmareste implementarea unor sisteme informatice pentru managementul integrat al fluxurilor de activitati si dezvoltarea, cresterea gradului de sofisticare a serviciilor online furnizate catre cetateni, inclusiv prin digitalizarea arhivei la nivelul Primariei Municipiului Vaslui. Implementarea acestui proiect va avea ca efect imbunatatirea proceselor interne ale institutiei si serviciile furnizate catre cetateni/mediu de afaceri, contribuind la atingerea obiectivelor Strategiei pentru consolidarea administratiei publice 2014-2020”, a explicat Radu Baltatu, managerul de proiect.
Din punctul de vedere a cetatenilor municipiului Vaslui, cel mai important obiectiv specific a acestui proiect se refera la implementarea unei platforme de tip portal pentru servicii care sa fie furnizate online. Practic, este vorba de un site ce permite introducerea de date, persoanele fizice si juridice urmand ca, dupa crearea unui cont si autentificare, sa introduca solicitarile, sa transmita sau sa solicite documente, fara a mai fi nevoie sa stea la coada la ghisee pentru a solicita si completa diverse forumulare. In acest scop, in cadrul proiectului se va achizitiona si da in exploatare inclusiv un terminal interactiv, pentru eliberarea documentelor.

Deasemenea, in cadrul proiectului, 165 de lucratori din aparatul de specialitate a Primarului municipiului Vaslui vor fi instruiti in scopul imbunatatirii abilitatilor si cunostintelor pentru utilizarea sistemelor informatice dezvoltate prin proiect si pentru gestionarea documentelor electronice. Nu in ultimul rand, se va lucra la optimizarea activitatilor interne ale functionarilor, prin implementarea unei platforme integrate de management al activitatilor si al inregistrarilor, inclusiv prin digitalizarea si gestiunea electronica a arhivei primariei Vaslui.

„In urma implementarii proiectului se vor obtine o serie de rezultate, de care vor beneficia atat angajatii Municipiului Vaslui, cat si cetatenii si mediul de afaceri din municipiul Vaslui. Practic, este vorba de o modernizare prin informatizare a serviciilor oferite cetatenilor, prin eficientizarea activitatii salariatilor si conducerii institutiei, lucruri care se vor rasfrange pozitiv asupra contribuabililor din municipiului Vaslui si nu numai, care, astfel, isi vor rezolva mult mai rapid si comod problemele si solicitarile. La finalul acestui important proiect, nu neaparat prin suma accesata, cat mai ales prin contributia pe care rezultatele sale le vor avea asupra activitatii institutiei noastre, serviciile Primariei municipiului Vaslui vor ajunge la un standard mai inalt, comparabil cu cel oferit de marile orase”, a mai explicat Radu Baltatu, managerul de proiect.

(Sursa: Monitorul de Vaslui, Marian Mocanu)
adaugat pe 28/06/2019 06:40
CONTINUARE
Impreuna pentru o comunitate mai sigura
In perioada 8 mai – 12 iunie 2019, Serviciul de Probatiune Vaslui, in colaborare cu Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, a derulat programul de reintegrare sociala „Prevenirea Secundara si Tertiara a Recidivei”, ce are ca scop cresterea gradului de siguranta comunitara in judetul Vaslui, cresterea calitatii procesului de...
adaugat pe 13/06/2019 06:40
CONTINUARE
Unchiul Vanea, în regia bârlădeanului Ștefan Alexiu, la teatrul V. I. Popa
Premieră la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad! Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18.30, iubitorii de teatru sunt invitați să vizioneze spectacolul cu piesa „Unchiul Vanea”, de A. P. Cehov....
adaugat pe 09/05/2019 06:40
CONTINUARE
 postari mai vechi >>
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!