Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       ANUNŢURI       HARTA       CONTACT
 Stiri - National
Premiul Mentor pentru excelență în educație
Ultima lună pentru depunerea nominalizărilor

Premiem anual zece profesori și antrenori care au avut un rol important în viața discipolilor, în viața tinerilor, premiul constând dintr-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei.
Nominalizările se trimit online până în 31 decembrie 2019.
Detalii și formular de nominalizare: WebSite

Prin acest program dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, educatori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor.

Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru excelență în educație.

Gala Premiilor Mentor se va organiza la Teatrul Odeon din București, în data de 28 aprilie 2020, invitatul de onoare fiind Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.Sursa: Fundatia Pentru Comunitate


adaugat pe 06/12/2019 06:45
DETALII
Mie nu mi-e rușine că sunt româncă
Sunt mândră că m-am născut într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu numită ROMÂNIA. Este un loc unic, un adevărat colţ de rai. Este atât de frumoasă ţara asta a mea, cu peisaje minunate ce sunt folosite în filme internaţionale nominalizate la Oscar. Cu acel renumit Transfăgărăşan demn de Cartea Recordurilor, cu Sfinxul şi Babele, cu ameţitoarea Cruce de pe Caraiman, cu Retezatul şi Munţii Apuseni, cu Lacul Sf . Ana şi Bicazul, cu Cheile Dobrogei şi ale Oltului dar şi de multe altele…

Nu îmi este ruşine să recunosc atunci când întind paşaportul în aeroporturi că sunt cetăţean român. Nu mi-e teamă pentru copiii şi nepoţii mei că vor fi marginalizaţi în alte locuri, oriunde în lume, doar din cauza felului trunchiat în care sunt prezentaţi locuitorii acestei ţări peste hotare.

Nu îmi neg originile, mândră păstrez şi duc mai departe tradiţiile româneşti, sunt onorată să aprind candela duminica şi să îmi spun seara la culcare Tatăl Nostru. Cu drag frământ încă mucenici, pască şi cozonac, fac drob şi friptură de miel cu stufat de Paşte. Vopsesc şi ciocnesc ouă roşii, coc pâine de casă şi plăcinte dobrogene. Mi-e un dor nebun de gustul mâncărurilor coapte în cuptorul de piatră al bunicii, mă mai visez încă pe prispa casei ei, unde torcea lână şi ne spunea povestea Caprei cu trei iezi şi alte poveşti de-ale lui Ion Creangă...

Sursa: catchy.ro
adaugat pe 03/12/2019 07:45
DETALII
REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019


După numărarea voturilor din 99,99% din secțiile de vot din România și 83,65% din diaspora, Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale și un nou mandat de președinte.

Acesta a obținut 63,18% voturi, în România, în dauna Vioricăi Dăncilă, care a fost votată de doar 36,82% dintre alegători.

În Diaspora, Klaus Iohannis a obținut 93,76% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă doar 6,24%.

În total, Klaus Iohannis a obținut 65,41% dintre voturi, iar Viorica Dăncilă 34,59%

Sursa: jurnalul.ro
adaugat pe 25/11/2019 05:45
DETALII
Un militar din Barlad, desemnat 'Soldatul anului 2019' in Fortele Terestre
Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” din Barlad are toate motivele sa se mandreasca! Unul dintre militarii structurii a fost declarat cel mai bun la competitia „Soldatul anului 2019”. Mai mult, un plutonier major s-a clasat intre primii cinci la concursul „Subofiterul anului 2019”, etapa finala pe Fortele Terestre.

Intre 11 – 15 noiembrie, Garnizoana Zalau a gazduit cea mai recenta editie a competitiei „Subofiterul / Soldatul anului” in Fortele Terestre, etapa finala. In consecinta, au luat parte cei mai buni soldati si subofiteri din intreaga tara, dupa ce, anterior, au castigat primele patru etape premergatoare. Competitia a avut drept scop identificarea, recompensarea si promovarea celor mai bine pregatiti subofiteri si soldati profesionisti, care sa intruchipeze profesionistul capabil sa lupte, sa instruiasca si sa motiveze personalul din subordine pentru indeplinirea misiunilor ce ii revin. Totodata, s-a avut in vedere si cresterea coeziunii si schimbul de experienta in randul competitorilor.

Sursa: Monitorul de Vaslui, Adriana Susnea
adaugat pe 20/11/2019 07:45
DETALII
100 de ani de la moartea scriitorului Alexandru Vlahuţă
Poet, prozator şi publicist, Alexandru Vlahuţă, s-a născut la 5 septembrie 1859, în comuna Pleşeşti (care, în prezent, îi poartă numele) din judeţul Vaslui. Fiu al Ecaterinei şi al lui Neculai Vlahuţă, mic proprietar, Alexandru Vlahuţă era ultimul copil din cei opt ai familiei. Primii ani, la ţară, într-un ''cătun sărac'' a lăsat scriitorului amintiri dureroase: ''A, copilăria mea a fost tristă, aşa de tristă că n-aş mai vrea s-o mai trăiesc aievea'', potrivit volumului ''Dicţionarul scriitorilor români'' (Editura Albatros, Bucureşti, 2005).

Din 1867, a făcut clasele primare la Bârlad, apoi din 1871, Liceul ''Gh. Roşca Codreanu'', pe care l-a absolvit în 1878. Şi-a luat Bacalaureatul la Bucureşti în 1879 şi s-a înscris la Facultatea de Drept, pe care însă nu a terminat-o. A fost profesor din 1879 la Gimnaziul ''Ienăchiţă Văcărescu'' din Târgovişte, obţinând o catedră şi la şcoala de la Mănăstirea Dealu (1880-1883).

Sursa: agerpres.ro
adaugat pe 19/11/2019 07:45
DETALII
Rezultate provizorii la alegerile prezidențiale 2019. Ierarhia candidaților
Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat rezultatele provizorii ale primului tur al alegerilor prezidențiale, care s-a desfășurat duminică, 10 noiembrie 2019.

Pe primul loc, așa cum arătau și exit-pollurile și sondajele de opinie, se clasează detașat Klaus Iohannis.
Miza o reprezintă numele competitorului său din turul al doilea, scrutin care este programat la 24 noiembrie.

Au fost procesate datele primite de la 18.742 de secții de vot din țară (99,96 la sută din total).
S-au prelucrat 8.540.803 voturi, iar rezultatele provizorii arată astfel:

1. Klaus Iohannis – 36,65 %;
2. Viorica Dăncilă – 23,80%;
3. Dan Barna – 13,99%;
4. Mircea Diaconu – 9,25%.


Sursa: radioiasi.ro
adaugat pe 11/11/2019 05:45
DETALII
Isărescu despre adoptarea euro: Prevăd o puternică dezbatere de idei şi nu numai de idei, care vor contura Europa
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, marţi, la Academia Română, că prevede o puternică dezbatere de idei şi nu numai de idei, de interese, de opinii care vor contura Europa, făcând referire la articolul din Financial Times al guvernatorului băncii Ungariei privind adoptarea euro.

‘Prevăd, şi o spun în clar aici în faţa dumneavoastră, o puternică dezbatere de idei şi nu numai de idei, de interese, de opinii care vor contura Europa. Nu întâmplător această ieşire publică apare în contextul Brexitului. Nu întâmplător apare în contextul unei poziţii foarte clare a Rusiei legate de Uniunea Europeană. Şi avem nevoie de o asemenea voce (ca a lui Daniel Dăianu n.r.). Nu oricine poate să iasă din România şi să spună nu aveţi dreptate domnul Matolcsy ‘, a spus Mugur Isărescu, la discursul de recepţie: ‘Drumul spre cunoaştere. ‘Facerea’ unui economist’ al academicianului Daniel Dăianu.

Guvernatorul a făcut referire la un editorial publicat în cotidianul Financial Times de către guvernatorul Băncii Centrale a Ungariei (NBH), Gyorgy Matolcsy, şi a precizat că poziţia României este clară.

Sursa: radioiasi.ro
adaugat pe 06/11/2019 06:45
DETALII
Principesa Margareta pune UE la punct: „Încetați cu aerele de superioritate și cu amenințările!”
Surpriză maximă: Principesa Margareta a susținut zilele trecute un discurs fulminant la Institutul Olandez de Relații Internaționale din Haga, în care a apărat cauza României în fața occidentalilor și a denunțat dubla măsură folosită în cazul țării noastre, după integrare. Mai mult, custodele Coroanei i-a criticat fățiș pe olandezi pentru blocarea accesului țării noastre în Schengen și a atras atenția UE că, precupată excesiv de procesul de integrare a unor state, a neglijat viziunea de ansamblu a construcției și a ajuns să vadă doar jumătatea goală a paharului. ”Incetati cu aerele de superioritate” le-a transmis Margareta occidentalilor.

Nu am intrat în UE pentru roșii mai ieftine!

”Cred că, în efortul nostru de a îmbunătăți funcționarea Uniunii noastre, am devenit poate prea obsedați de proces, mai degrabă decât de viziune, așa că de multe ori uităm cât de mare este realizarea noastră. Un continent împărțit timp de două generații de Războiul Rece este acum din nou unit. Am făcut aceasta cu sacrificii reciproce, nu pentru că am vrut să reducem costurile la roșii sau la automobilele din țările noastre, ci pentru că am împărtășit aceeași viziune și aceleași valori. Și împărtășim și astăzi aceleași valori și opinii” a spus principesa.

Sursa: inpolitics.ro
adaugat pe 14/10/2019 00:55
DETALII
Romania între Pactul Ribbentrop-Molotov din 23 August 1939 și Acordul de Procentaj din Octombrie 1944

Viata politica din Romania de azi si cea a ultimilor ani este aidoma unui vulcan inainte de eruptie: este mereu zguduita de cutremure si invaluita de vapori din ce in ce mai toxici. Situatiile de criza parca apar de niciunde. Confruntarea electorala din decembrie 2016 a fost castigata detasat de cel mai mare partid. Scorul nemaipomenit in istoria postrevolutionara a Romaniei si sprijinul popular masiv garantau un confort politic pe durata intregului mandat si o guvernare in aceste conditii aproape ideale, care nu puteau avea o alta desfasurare decat sta-bi-li-ta-tea. Una inamovibila, de nezdruncinat si garantata suta la suta. Dar n-a fost sa fie! Caci, paradoxal, tocmai acest partid reuseste contraperformanta sa isi demita, din proprie initiativa, doua guverne in trei ani, iar maine-poimaine sa-l vada demis si pe al treilea. De data aceasta, ajutat de toate celelalte forte parlamentare, unite anume in acest scop, ca intr-o actiune de binefacere. Piata financiara si analistii semnaleaza alarmati ca instabilitatea politica interna bulverseaza si vulnerabilizeaza Romania pe toate planurile.

Sursa: Monitorul de Vaslui, Ion Hadarca, senator de Vaslui
adaugat pe 11/10/2019 06:55
DETALII
Pactul pentru Muncă – Consens general pentru evitarea crizei grave de forță de muncă din România
Antreprenorii au ajuns să fie singurul partid de opoziție din România

Unitate
, acesta este cuvântul care poate duce la evitarea unei crize generale a forţei de muncă în România şi nu numai! Modificarea legislaţiei în domeniul fiscalităţii pentru a putea crește câștigul salarial, luarea unor măsuri fiscal-bugetare care să stimuleze investiţiile, implementarea pe scară largă a unui sistem dual de învătământ calibrat pe nevoile antreprenorilor, atragerea de forţă de muncă din străinatate, dar şi alocarea unui buget mai mare pentru educaţie se numără, de asemenea, printre concluziile şi măsurile propuse şi agreate de reprezentanţi ai guvernului, administraţiei locale, patronate, antreprenori, multinaționale, directori de companii şi reprezentanţi ai societăţii civile în cadrul conferințelor PACTUL PENTRU MUNCĂ organizate de CONAF şi FPPG, la Cluj-Napoca și Iaşi, prezentate fiind de Adrian Măniuțiu, fondator EM360.

Studiile şi sondajele prezentate în cadrul dezbaterilor au fost realizate, la solicitarea CONAF şi FPPG, de Asociația de Analiză Decizională şi Strategică (Ocuparea forței de muncă din România în contextul Uniunii Europene) şi de Novel Research (Mediul antreprenorial în România) și au reprezentat punctul de pornire pentru concluziile prezentate în cadrul GALEI ANTREPRENOR ÎN ROMÂNIA, care a avut loc la Bucureşti, la Palatul Regal, în prezența a peste 300 de persoane, urmând a se concretiza într-un Memorandum of Understanding agreat şi susţinut de toţi participanţii la dezbateri. Documentul reprezintă punctul de plecare în negocierea cu factorii de decizie de la cel mai înalt nivel pentru a stabili modalităţile de îmbunataţire a legislaţiei şi, implicit, a condiţiilor de pe piaţa muncii din România.

Sursa: radioiasi.ro
adaugat pe 07/10/2019 05:55
DETALII
 postari mai vechi >>
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!