Caută     
    ŞTIRI       CANAL TV       HARTA       CONTACT
 Locuri de muncă disponibile la Direcția de Sănătate Publică Vaslui
Categoria: [Locuri de munca]
alte stiri din aceasta categorie
Direcția de Sănătate Publică Vaslui organizează concurs în vederea angajării pe durată determinată, respectiv pe perioada stării de alertă, a nu mai puțin de 21 de asistente medicale cu studii postliceale, penru a gestiona în bune condiții volumul imens de muncă datorat epidemiei de SARS Cov 2. Un concurs asemănător, desfășurat la începutul acestei luni, pentru angajarea a 10 asistente medicale și a unui biolog debutant a avut un succes doar parțial, fiind ocupate doar jumătate din posturile disponibile.

Apropierea debutului școlii și obligativitatea efectuării unui triaj epidemiologic zilnic la intrarea la cursuri în fiecare unitate de învățământ au obligat DSP Vaslui să „dea drumul” personalului medical din cadrul cabinetelor școlare care, pe timpul verii, fusese detașat în vederea suplinirii personalului propriu în gestionarea situației epidemiologice datorate Covid 19. Acest lucru, în contextul în care, la nivelul județului Vaslui, numărul de noi cazuri apărute zilnic se menține la un nivel ridicat, a obligat conducerea instituției să încerce angajarea de noi cadre medicale, pentru a face față situației. Conform datelor transmise de către Instituția Prefectului Județului Vaslui, la data de 8 septembrie, existau 2.107 cazuri confirmate cu noul coronavirus, între care, la acel moment, 299 de persoane internate în spital: 289 pe secții (asimptomatici – 21, forme ușoare – 97, forme medii – 136, forme severe – 35) și 10 în ATI; 63 de persoane decedate; 1.535 de persoane vindecate și 210 persoane pozitive la domiciliu.

La începutul lunii septembrie, pentru cele 5 posturi de asistent medical generalist debutant, 5 posturi de asistent medical generalist, cu condiția minimă a studiilor postliceale, 8 dintre aceștia urmând să activeze în Punctul de Trecere al Frontierei Albița, un inspector de specialitate gradul III, un post de chimist și unul de biolog debutant la Laboratorul de Diagnostic microbiologic la un concurs organizat de către DSP Vaslui, s-au prezentat doar 9 candidați, între care 3, nu au fost admiși la concurs pentru că nu aveau dosarul complet. Restul, 6 candidați, au fost declarați admiși și, deja, după ce au fost primite avizele necesare, și-au început activitatea.

Personalul deja angajar, împreună cu cel propriu al DSP, nu este încă suficient pentru a asigura eficiență în gestionarea situației epidemiologice actuale, în consecință, conducerea instituției a anunțat organizarea unui nou concurs, pentru angajarea a unei asistente medicale grad principal cu specializarea igienă, a 12 asistente medicale generaliste cu experiență minimă 5 ani și a 8 asistente medicale generaliste debutante, toate, absolvente a unei școli liceale de specialitate. Chiar dacă angajarea este pe durată determinată, respectiv pe perioada stării de urgență, dată fiind natura acestei epidemii, care s-ar putea întinde chiar și în următorii ani, posturile sunt totuși atractive, vorbind fie numai și de prezența în CV-ul candidaților a acestui job. Nu mai vorbim de salariul stimulant, cu atât mai mult cu cât salariul de bază este completat de un bonus consistent, pentru activitatea derulată în domeniul epidemiologic în situația actuală.

Concursul, al cărui termen de depunere a dosarelor a expirat ieri, este foarte simplu, constând într-o selecție a dosarelor și un interviu, doar pentru persoanele admise în prima etapă, nefiind nici o probă de verificare a cunotiințelor. Selecția dosarelor va avea loc astăzi, 10 septembrie, urmând ca rezultatele să fie afișate pe pagina de internet a instituției în data de 11 septembrie, ora 13.00, cu specificarea datei de organizare a interviului, în cazul în care sunt admiși mai mulți candidați pe post la selecția dosarelor. În caz contrar, candidații ai căror dosare au trecut această selecție, vor fi declarați admiși. În funcție de rezultatele acestui concurs, DSP ar putea organiza noi probe de selecție, pentru a coopta personalul atât de necesar bunei gerstionări a luptei împotriva Covid 19.

Sursa: Monitorul de Vaslui
 Distribuie aceasta pagina
Locuri de munca
Portalul locurilor de muncă din județul Vaslui
adaugat pe 11/01/2021 06:41
Locuri de munca
Locuri de muncă la Spitalul Municipal Bârlad
adaugat pe 14/12/2020 02:41
Locuri de munca
Locuri de muncă la Spitalul Județean de Urgență Vaslui
adaugat pe 10/12/2020 06:41
Locuri de munca
Locuri de muncă disponibile la Direcția de Sănătate Publică Vaslui
adaugat pe 10/09/2020 06:41
Locuri de munca
Locuri de muncă disponibile în județul Vaslui
adaugat pe 25/10/2019 06:41
Locuri de munca
Locuri de muncă disponibile în județul Vaslui
adaugat pe 11/10/2019 06:41
Locuri de munca
Bursa pentru absolvenți
adaugat pe 09/10/2019 06:41
Locuri de munca
Locuri de muncă disponibile în județul Vaslui
adaugat pe 27/09/2019 06:41
Locuri de munca
Locuri de muncă vacante disponibile în județul Vaslui
adaugat pe 30/08/2019 07:41
 Categorii de stiri
Administratie
Politica
Economie
Locuri de munca
Justitie
Cultura
Sanatate
Educatie
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
International
 Publicitate
 Categorii de videoclip-uri
Administratie
Politica
Educatie
Cultura
Divertisment
Sport
Evenimente
Social
Meleaguri vasluiene
National
 Urmariti-ne si pe Facebook!
 
Afișați
anunțul/reclama
dvs. aici!